5-dages kursus i ikonmaling-Tisvildeleje

For flere oplysninger ring 4010 6630
Dette er et kursus for dig som gerne vil lære at lave din helt egen ikon.
Der kræves ingen forudsætninger - blot din lyst…

Ikonen vi skal male er velegnet for dig som aldrig har malet en ikon eller måske har malet en enkelt...! Der males på kridtbehandlet træplade med ægtempera farver som vi selv blander.
Vi starter hver morgen med en kort meditation og bøn.

Jeg sørger for lidt frugt og kaffe og te til pauserne - medbring selv en god madpakke.

1. januar 2016 åbnede Galleri St. Helene. Det er et fint lille hus som kun er tilegnet ikoner og ikonmaling. Her foregår al undervisning. Galleriet ligger på Aspevej 8 i Tisvildeleje, ca. 5 minutter fra stationen.


At eje en ikon man selv har lavet er for mig at se et helt fantastisk redskab at have. Det er en daglig påmindelse om hvor vi kan hente hjælp i svære stunder - en hjælp som altid er tilstede i rigt mål til os alle…
Bladguld, pigmenter og kridtbehandlet plade indgår i prisen - du skal blot medbringe akvarelpensler runde str. 1 og 4 mærket Raphael 8408. Købes hos www.artdevos.dk

Max 4 deltagere
Tilmelding er endelig når du har indbetalt depositum på kr. 500 til kto.nr. 3409 11907172 eller mobilepay 40106630.. Restbeløbet betales senest 1 uge før kursets begyndelse.
For tilmelding send en e-mail anne-marie@valton.dk eller ring 4010 6630.

Her har jeg selv fået undervisning::
Oktober 2003 - på kursus på Nordlyscentret i Silkeborg hvor Søster Abraham underviste i ikonmaleri - en kendt dansk nonne og efterspurgt ikonmaler som til daglig bor i Jerusalem.
Marts 2005 - 14-dages ophold på Nya Valamo klosteret i Finland,hvor jeg blev undervist af den finske ikonmaler Alexander Wikstrøm.
Maj 2008, på kursus hos ikonmaler Aidan Hart i Shrewsbury, England. Aidans hjemmeside
Juli 2012 - et 3 ugers ophold i Larissa, Grækenland hos ikonograf Theodoros Papadopoulos. Theodoros hjemmeside

Februar 2013 - kursus med Theodoros Papadopoulos i Tisvildeleje
April 2014 - 14 dages eneundervisning hos Radoslav Hristov i Sofia, Bulgarien

Kursusplan 2017


Hold 269: 20.-28. september Mykines Færøerne
Hold 270: 25.-29. oktober Inndyr, Gildeskål Norge Hold 271: 15.-19. november Uge 46 – Tisvildeleje


4 dages kursus i Tisvildeleje koster kr. 2.750,00.
Mulighed for overnatning på B&B eller Vandrerhjem i nærheden
Alle materialer, inkl. massiv lindetræsplade, indgår i prisen, du skal kun medbringe pensler og en palet til farveblanding.

Om ikonkurset i Inndyr:
IKONKURS I INNDYR Kurset er et samarbeid mellom ikonmaleren og læreren Anne-Marie Valton, Øy & Ørken og Nordlandsmuseet. Anne-Marie Valton er faglig ansvarlig og leder kurset. Øy & Ørken er vertskap og Nordlandsmuseet stiller med lokaler i Forpakterboligen på Gildeskål kirkested. Har du bruk for noen dager i stillhet og fordypelse? Kunne du tenke deg å skru ned for tankestrømmen og være til stede fullt ut i nuet? Da kan du unne deg noen dager med ikonmaling og se hvordan de hellige ikoner med sin energi hjelper deg til akkurat det! Du behøver ikke noen forkunnskaper for å være med - alle kan lære å male ikoner. Vi maler på krittbehandlet massiv lindetreplate, med eggtempera farger som du selv blander. Vi maler på den helt opprinnelige måten, som ikonografer har brukt i århundrer. Du lærer alle de grunnleggende elementer i ikonmaleriet, og du lærer å legge gull på din ikon. Vi bruker bladgull av minst 22 karat. Kursets tema vil være Maria Eleousa, Ømhetens Gudsmor. Ikonen egner seg godt for både nybegynnere og for deg som har malt en ikon eller to. Alle materialer inngår i prisen - bortsett fra pensler, som du selv må ta med. Det er maks 6 deltagere på dette kurset, for at det skal bli tid nok til alle. Undervisningen foregår i Nordlandsmuseets lokaler på Gildeskål Kirkested. Kurset går over 5 dager koster 5500 nkr. Der gives 1000 nkr i rabat til pensjonister! Din påmelding er endelig når du har betalt 1000 nkr i depositum til konto nr. 1030 5169493. Innkvartering og reise er for egen regning. Har du ytterligere spørsmål kan du kontakt meg på mail: anne-marie@valton.dk
Et kursus for nybegyndere og dig som har malet en ikon eller to...
Her er lidt ros fra mine elever:
Kære Anne Marie
Tusind tak for det bedste kursus jeg nogensinde har været på. Din udstråling af indre lykke og din kærlighed til livet og dermed Gud er noget vi alle burde tilstræbe at opnå. Hertil kommer din faglige dygtighed og evne til at formidle og hjælpe når jeg ofte var ved at fortvivle over Maria Eleousa. Tak for at du er til. Med kærlig hilsen fra Arne