koncentration

Helt kendetegnende for et ikonkursus – dyb koncentration. Pearl og Tina kom en enkelt dag for at gøre sine ikoner færdige.

I går blev endnu et kursus afsluttet, det var lidt specielt, et “specialdesignet” kursus til Brit og Finn Vidar fra Norge.  Brit skulle male Maria Eleousa, og Finn Vidar ville gerne lære at gessobehandle ikonplader samt forgyldning.  Så det har disse 4 dage gået med.

Jeg havde indkøbt nogle plader af træsorten Abachi, som var fuldstændig tørre og som ikke skulle “slå” sig.  Det er længe siden jeg selv lavede plader, efter ca 8 år begyndte jeg at importere færdigbehandlede plader i stedet for, men jeg har jo ikke glemt hvordan det foregår….

gessobehandling

Til formålet havde jeg købt en riskoger som er genial til at holde gessoblandingen passe varm.

nu-mangler-ansigtet

Her er Brits ikon efter dag nr. 2.  Nu er den klar til at få ansigt og lysninger. Muligvis det mest udfordrende ved at male ikoner – ansigtet…

brit-og-finn-vidar

Her har vi det færdige resultat en meget smuk og harmonisk ikon.  Finn Vidar har gessobehandlede plader med hjem, og to af dem har fået forgyldning, olieforgyldning og forgyldning med lim på vandbasis.

Tak for at dere tok rejsen helt fra Mandal for å lære hos meg!

 


2 Kommentarer

Lotte · 8. oktober 2016 kl. 23:07

Lyder spændende med at lave pladerne selv, med OLIE forgyldning?

1annemarie · 9. oktober 2016 kl. 14:59

Olieforgyldning=forgyldning med lim på oliebasis…

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *